Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Insync: maakt (bijna) een Dropbox van jouw Google Docs

Ik ben een grote fan van Google Docs.  Vooral het feit dat ik overal aan mijn documenten kan, maakt het tot mijn meest gebruikte tool op mijn computers.  Maar Dropbox is gebruiksvriendelijker.  Je sleept er jouw bestanden naartoe en ze staan online.  Bij Google Docs moet je telkens je browser opstarten, inloggen, enkele keren klikken, voordat je een nieuw document hebt aangemaakt of een bestand hebt opgeladen, want binnen Google Docs kan je ook om het even welk bestand uploaden, net als bij Dropbox.  

Met Insync is bestanden uploaden naar Google Docs nu even makkelijk als bij Dropbox.  Als je Insync installeert, dan moet je toestemming geven om een verbinding te maken met jou Google Docs-account en daarna worden alle bestanden die in jouw Google Docs staan gesynchroniseerd met een lokale map op jouw computer.  Sta je in het onderwijs, dan werk je misschien net als ik met verschillende Google Apps-accounts.  Insync maakt probleemloos  een map aan voor al deze accounts.  Je moet niet meer inloggen bij jouw verschillende Google Apps-accounts, wat vaak problemen geeft binnen dezelfde browser.  Je kan nu ook offline de werken van jouw leerlingen bekijken en beoordelen.

Dropbox kan je mits wat reclame opwaarderen tot 8 Gb.  Standaard krijg je bij Google Docs 1 Gb, maar voor €5 per jaar maak je er 20 Gb van en dat is toch heel wat goedkoper dan als je betaalt voor Dropbox.  Toch staat er in de titel een belangrijk woordje tussen haakjes.  Vanuit Dropbox kan je html-bestanden opstarten, dit kan niet vanuit Insync, maar voor de rest merk ik weinig verschil.  CloudHQ is te duur, Insync is gratis.  Hopelijk blijft het zo.

Ik vond op YouTube onderstaande video als demo: